Διατροφικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με Κοιλιοκάκη
- Home
- Courses
- Πεπτικό Σύστημα
- Διατροφικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με Κοιλιοκάκη
Σύνοψη
Online Εκπαίδευση 6 ωρών
Η γλουτένη χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερα τρόφιμα και φάρμακα τα τελευταία χρόνια.
Η παγκόσμια ιατρική και διαιτολογική κοινότητα ασχολήθηκε μαζί της την τελευταία 10 ετία περισσότερο από ποτέ λόγω των συχνότερων συμπτωμάτων που παρατηρούνται στο πεπτικό σύστημα κατά την κατανάλωσή της. Αυτή η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση οδήγησε σε περισσότερες επιβεβαιωμένες διαγνώσεις της Κοιλιοκάκης.
Τα στατιστικά λένε πως 1 στους 100 ανθρώπους είναι πιθανό να νοσεί από Κοιλιοκάκη. Κάποιοι το ξέρουν, κάποιοι δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη με πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως φούσκωμα, δυσπεψία και διαταραχές μεταβολισμού χωρίς όμως να παρουσιάζουν τα κλινικά συμπτώματα της κοιλιοκάκης.
Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος την συγκεκριμένη εκπαίδευση
Οι επιστήμονες υγείας συναντούν όλο και συχνότερα πια ασθενείς με Κοιλιοκάκη.
Η θεραπεία της απαιτεί την δια βίου διακοπή κατανάλωσης γλουτένης ακόμα και στα ίχνη της και αυτό, όσο απλό ακούγεται, τόσο πολύπλοκο μπορεί να γίνει στην πράξη. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν οι θεραπευτές να:
- δώσουν την κατάλληλη εκπαίδευση στους πάσχοντες
- δώσουν διατροφικές προτάσεις/συνταγές που θα βοηθήσουν την ποιότητα ζωής τους
- αποκαταστήσουν τις διατροφικές ελλείψεις που συχνά υπάρχουν
- γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα τόσο της ίδιας της νόσου, όσο και των άλλων ασθενειών που συχνά τη συνοδεύουν
Η εκπαίδευση θα αποτελέσει τον πιο χρήσιμο οδηγό για τον Διατροφολόγο και κάθε Επαγγελματία Υγείας προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία και δεξιότητες για κάθε περιστατικό με Κοιλιοκάκη αλλά και με ευαισθησίες που ωφελούνται από τη διακοπή της γλουτένης. Παράλληλα, θα δοθούν υποδείγματα διαιτολογίων ανάλογα με την ηλικία και την φυσική δραστηριότητα κάθε ασθενή.
Με το πέρας αυτής της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα έχει πάρει απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορεί να αναλάβει με αυτοπεποίθηση τη διατροφική φροντίδα ασθενή με Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη.
Σε ποιούς απευθύνεται
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας, σε σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας και όχι μόνο:
- Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
- Άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας
- Στο ευρύ κοινό
Προεπισκόπηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης
Πληροφορίες εκπαίδευσης
- Ομιλίες 3
- Κουίζ 0
- Πρόσβαση Lifetime access
- Επίπεδο δυσκολίας Intermediate
- Γλώσσα Ελληνικά
- Εκπαιδευόμενοι 119
- Πιστοποιητικό Yes
- Έλεγχος παρακολούθησης Yes
Περιεχόμενα
Εκπαιδευτής
Η Στέλλα Σαρηπαναγιώτου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή και πολυετή εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση νοσημάτων που σχετίζονται με παθήσεις του εντέρου.
Κριτικές
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Η Τέλεια Πρώτη συνεδρία
Επειδή δεν έχεις ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, παρακολούθησε την Διαδικτυακή Ημερίδα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, 12.00 – 20.00...
Αντιμετωπίζοντας τους πειρασμούς: Από την Θεωρία στην Πράξη
Όλοι θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά, να γυμναζόμαστε περισσότερο, να διαβάζουμε παραπάνω και να περνάμε λιγότερο χρόνο στο κινητό μας. Κι όμως κάτι μας...
Διατροφή για Χορτοφάγους αθλητές
Εξειδικευμένο σεμινάριο διατροφής για χορτοφάγους αθλητές Το σεμινάριο “Διατροφή για Χορτοφάγους Αθλητές“ είναι μια συνεργασία από το Εργομετρικό Κέντρο Διατροφής & Άσκησης “Peak Performance”...
9η Ημερίδα ΚΕΑΔΔ: Ρυθμίζοντας τον Διαβήτη Τύπου 2
Διαδικτυακή ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διαχείρισης του Διαβήτη Τύπου 2 Θεματολογία Η σημασία της άσκησης στην διαχείριση του διαβήτη...
Καθοδηγούμενη Διερεύνηση στις Διατροφικές Διαταραχές
Πώς να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις για να συνεχίσεις, όταν η θεραπεία/επικοινωνία μοιάζει αδιέξοδη. Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών πάντοτε παρουσιάζει πρωτοποριακά...